Optimista

Ma numesc Mioara si am 23 de ani. Am fost abandonata de femeia care m-a nascut, in spital, la nastere. Am crescut timp de 9 ani prin spitale, orfelinate, asa cum erau ele in epoca comunista, ca niste ghetouri, a caror amintire si acum ma infioara. In timpul internarilor in spitale am fost infectata cu virusul HIV, incepand terapia antivirala din momentul confirmarii diagnosticului.

Optimista este numele meu din "Biblioteca vie"

In anul 1998, norocul mi-a suras si mie, in sfarsit, incat am fost aleasa sa locuiesc impreuna cu alti colegi intr-o casa de tip familial cu nume japonez si parca predestinat–« ASHITANOIE » (casa de maine), casa in care am crescut. Aici am invatat lucruri frumoase, am urmat scoala primara in sat, am continuat cursurile la un liceu in Constanta, absolvind 12 clase. Tot timpul, personalul Asociatiei Speranta mi-a supravegheat cresterea, educatia, astfel incat sa nu-mi lipseasca nimic si sa-mi dezvolt abilitatile de viata independenta.

In anul 2010 l-am cunoscut pe Cornel, un baiat de care m-am indragostit si cu care in luna iulie m-am casatorit. Asociatia Speranta mi-a organizat o nunta frumoasa, care imi va ramane vesnic in amintire, ca cea mai frumoasa zi din viata mea. Locuim amandoi intr-o camera cu baie, pe care ne-am aranjat-o asa cum am vrut noi.

D-na Rodica Popescu si cele doua mame sociale, mama Viorica si mama Flori, au avut grija atunci cand mi-a fost rau sa ma faca sa ma simt bine,  ele au pierdut noptile veghind la capul meu cand aveam febra sau ma durea burta. D-na Rodica a alergat cu mine pe ploaie sa ma inscrie la liceu si nu voi uita niciodata cat de rau a racit atunci si cu toate acestea era bucuroasa ca eu urma sa merg la liceu. Tot timpul s-a purtat cu noi ca o adevarata mama.

Tot dansa este cea care ne-a ajutat sa ne strangem bani pentru viitor, sa depunem cererea la primarie pentru o locuinta. In prezent locuim intr-o garsoniera frumoasa pe care am aranjat-o asa cum ne-a placut noua. Pentru toate acestea multumim Asociatiei Speranta si in special d-nei Rodica Popescu pe care o iubim si o respectam.